Το μέλλον μας φτιάχνεται από αυτά που δημιουργεί η σκέψη μας. Φαντάσου ότι οδηγείς, αν σκέφτεσαι την εθνική οδό, φτιάχνεται μπροστά σου η εθνική οδός, μόλις σκεφτείς εμπόδιο, δημιουργείται μπροστά σου μια λακκούβα. Σκέφτεσαι αργοπορία, εμφανίζεται μπροστά σου μποτιλιάρισμα. Τι δρόμο θα δημιουργήσεις μπροστά σου; Αυτό που δημιουργεί η σκέψη σου. Δεν υπάρχει τίποτα στο μέλλον μας. Μόνο αυτά που με τη σκέψη μας τοποθετούμε εμείς εκεί. Και αφού είμαστε τόσο κολλημένοι με όσα έχουμε, θα τοποθετήσουμε στο αύριο το άγχος, τον φόβο και τις πληγές μας. Και έτσι κάθε αύριο είναι χειρότερο από κάθε χθες.
Τα συστατικά του μέλλοντος τα διαλέγω εγώ. Αλλάζω το μέλλον μου αλλάζοντας τα συστατικά που το προτείνουν, για να το κάνω όπως μου ταιριάζει την κάθε στιγμή. Τα σχέδια που κάναμε πριν τη κρίση θα μας φάνε τη ζωή για να τα κάνουμε να λειτουργήσουν, αν ποτέ λειτουργήσουν… Θα αλλάξουμε λοιπόν τα σχέδιά μας, θα τα αξιοποιήσουμε με ότι υλικά έχουμε τώρα. Κατ’ αρχήν θα πάψουμε να είμαστε δυστυχισμένοι για τις απώλειές μας.

-Και πως θα γίνει αυτό; Θα αναρωτιέστε.
Θα σβήσουμε την αμφιβολία. Φαντάσου τον δρόμο. Κάθε αμφιβολία φτιάχνει έναν παράδρομο και φέρνει νέα αμφιβολία, που τελικά οδηγεί σε ένα λαβύρινθο που έφτιαξες εσύ. Η πορεία αυτή δε θα σε οδηγήσει ποτέ στον προορισμό.
-Και αν έρθουν και άλλες αναποδιές; Θα σκεφτείτε.
Φαντάσου τον δρόμο που φτιάχνεται μπροστά σου σύμφωνα με τις σκέψεις σου. Σκέψεις ποτισμένες με θλίψη και πόνο θα φτιάξουν χωματόδρομο με λακκούβες. Και να ξέρεις πως κάθε στιγμή φτιάχνεις εσύ το πεπρωμένο σου.
-Και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά;
Με ενθουσιασμό για το χτίσιμο του νέου δρόμου. Ο ενθουσιασμός εξανεμίζει την αμφιβολία. Εσύ σχεδιάζεις, εσύ υλοποιείς, εσύ ζεις και απολαμβάνεις τα σχέδιά σου. Όλη η ευθύνη είναι δική σου!

Μας δόθηκε η παντοδύναμη ελεύθερη σκέψη από το δημιουργό μας για να εξελιχθούμε προς το καλύτερο.

Μπες στη δράση μπορείς.