Με απόφαση του Προεδρικού συμβουλίου της Ρωσικής Ακαδημίας “NOOSFERA” ο Δρ. Γιώργος Πασχαλίδης ορκίστηκε μόνιμος Kαθηγητής της Ακαδημίας. Μέσα σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, αναγορεύτηκε Καθηγητής της Ρώσικης Ακαδημίας “NOOSFERA” το βράδυ της Κυριακής, 27 Μαρτίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα Αττικής.

Η Ρωσική ακαδημία “NOOSFERA”, εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη και ιδρυτή της Ακαδημίας κ. Leonid Novikov και τον Αντιπρύτανη και Διευθυντή των Δημοσίων σχέσεων Yurii Tarasov. Ο Πρύτανης κ. Novikov παρέδωσε το Δίπλωμα του Καθηγητή στον Γιώργο Πασχαλίδη και μαζί με τον Αντιπρύτανη τον περιένδυσαν με την χαρακτηριστική τήβεννο της Ακαδημίας. Αμέσως μετά βραβεύτηκε, για την ενίσχυση της Ελληνορωσικής φιλίας, με το παράσημο για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Η αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο κόσμος όρθιος να χειροκροτεί και να επευφημεί τον Γιώργο Πασχαλίδη. Πριν την αγόρευση του τιμώμενου Γιώργου Πασχαλίδη, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ιωάννης Πλώτας. Επίσης σύντομες ομιλίες απεύθυναν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων με θέμα την εφαρμογή του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis στην ειδικότητά τους. Οι καταξιωμένοι επιστήμονες και αγαπητοί φίλοι του Γιώργου Πασχαλίδη ήταν, ο πλαστικός χειρουργός κ. Κωνσταντίνος Μανώλης, η γενική χειρουργός κα. Ελένη Παυλίδου, ο γενικός ιατρός κ. Στέλιος Πανικίδης, η Παθολόγος κα. Ιρένα Νεάγκου, και η ψυχοθεραπεύτρια κα. Ρουσογιαννάκη Μέλπη.

Ο πρύτανης της Ακαδημίας τόνισε τη σημασία που έχει το έργο του Γιώργου Πασχαλίδη και τους νέους δρόμους που ανοίγει η ανακάλυψή του για την επιστήμη και τον άνθρωπο. Ο Γιώργος Πασχαλίδης, στη συνέχεια, ανέλυσε την ανακάλυψή του, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την ανέλιξη του ανθρώπου, ώστε να μπορέσει αυτός να συνυπάρχει αρμονικά με τον συνάνθρωπο μέσα στην κοινωνία, με σεβασμό στον πλανήτη που τον φιλοξενεί, χωρίς να κληροδοτεί προβλήματα στις επόμενες γενιές.