Με το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type μας δίνεται η ευκαιρία  όχι μόνο να μπορέσουμε να επιλέξουμε το επάγγελμά μας σύμφωνα με τις κλίσεις μας και τα ενδιαφέροντά μας αλλά  και να αποδώσουμε σε όποιο επάγγελμα είμαστε αναγκασμένοι να ασκήσουμε.

Ο Α τύπος ως μόνιμος υπάλληλος νιώθει εγκλωβισμένος  και μη δημιουργικός. Διεκπεραιώνει γρήγορα την εργασία που έχει αναλάβει και μετά  κάθεται άπραγος. Συνήθως ασχολείται με κάτι άλλο για να μην τρελαθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ο Β τύπος ως μόνιμος υπάλληλος νιώθει σιγουριά και ασφάλεια, επειδή έχει σταθερές οικονομικές απολαβές.

Ο Γ τύπος ως μόνιμος υπάλληλος αρχικά εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον  για τη δουλειά του  και με πάθος ασχολείται μαζί της.   Μόλις διαπιστώσει ότι κατέχει πλήρως το αντικείμενο της δουλειάς του, χάνει αυτόματα το ενδιαφέρον και θέλει να μεταταχτεί σε άλλη θέση. Εξερευνά όλα τα αντικείμενα και με πείσμα παλεύει  να διορθώσει  κάθε φορά τα κακώς κείμενα.

Γιώργος Πασχαλίδης  Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο- Ανακάλυψη των Τριών Ανθρώπινων Τύπων- Αποκωδικοποίηση του Χαρακτήρα και του Σώματος Ανθρώπινες Σχέσεις, Συνδυασμοί Ζευγαριών, Φιλία, Γάμος, Οικογένεια, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Επαγγελματικός Προσανατολισμός