Θεραπεύοντας Νου και Σώμα


Η δυναμική της σωστής διατροφής δίνεται με το κάτωθι ρητό:
«O έρωτας περνάει από το στομάχι»

Μία σοφή παροιμία του λαού, βαθιά χαραγμένη στην μνήμη του, εμπλουτισμένη με την σοφία της απολεσθείσας Γνώσης!

Ο έρωτας, η μοναδική ακτίνα από τον ήλιο της αληθινής εν Θεώ αγάπης, που ακόμη διαπερνά τις ψυχές των ανθρώπων, ανίκητος στη μάχη με την κατεστημένη λογική και πραγματικότητα, ξεκινάει το ενθουσιώδες ταξίδι του από το στομάχι, δηλαδή από το σημείο τροφοδοσίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Με άλλα λόγια ερωτεύεσαι την ζωή και την απολαμβάνεις, αληθινά και ουσιαστικά τρεφόμενος σωστά!

Η θεραπευτική ικανότητα της τροφής αποδίδεται πολύ σωστά απο τον πατέρας της Παγκόσμιας Ιατρικής, Ιπποκράτη με το ρητό:
«κάνε την τροφή σου φάρμακο και φάρμακο την τροφή σου».

Ο Γιώργος Πασχαλίδης με το μοντέλο Tri-Anthropo-Type:

 1. Διαχωρίζει τα δηλητήρια από τις τροφές και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καλή και κακή τροφή .
  Για τον σύγχρονο άνθρωπο, που οι φυσικές του αισθήσεις έχουν ατροφήσει και υπολειτουργούν, αλλοιωμένες από την τοξικότητα του εσωτερικού του περιβάλλοντος (σκέψη-ακρότητα), αλλά και την τοξικότητα του εξωτερικού του περιβάλλοντος (τροφές), ο ερευνητής ανιχνεύει και παραδίδει στον άνθρωπο την λίστα των δηλητηρίων που ο οργανισμός του σύγχρονου ανθρώπου δεν δύναται πια να ανιχνεύσει και να αποφύγει.
  “Η υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, είναι αποτέλεσμα ισορροπίας ανάμεσα στη φωτιά και το νερό από το οποίο αποτελείται”, έλεγε ο Ιπποκράτης.
  Η ισορροπία ανάμεσα στα υγρά του σώματος και στην ενέργεια ονομάζεται Υγεία!
  Για την διατήρηση αυτής, εφοδιάστηκε ο άνθρωπος:
  – με τις αισθήσεις, έτσι ώστε να αναγνωρίζει τα δηλητήρια και να τα διαχωρίζει από τις τροφές εφοδιασμού του σώματος αλλά και
  – με την Γνώση για να διώχνει τον φόβο που οδηγεί στο στρες της σκέψης, στην ακρότητα κάθε τύπου,
  με τελικό σκοπό την ισορροπία , την ευτυχία και την απόλαυση.
  Δυστυχώς οι αισθήσεις υπολειτουργούν και ο φόβος φωλιάζει στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, με άλλα λόγια χάθηκαν τα εργαλεία διατήρησης της ισορροπίας.
  Ο ερευνητής παραδίδει στον κάθε τύπο το διατροφο-λόγιο και την αληθινή αγάπη, έτσι ώστε να επανέλθει και να εγκατασταθεί η ισορροπία .
  Δεν διακρίνει την τροφή ως καλή ή κακή. Η κάθε τροφή παράγει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα για κάθε έναν από τους τρεις τύπους ανθρώπου, σε ορισμένη ποσότητα ή συγκέντρωση. Η επίδραση της κάθε τροφής στον άνθρωπο εξαρτάται από την δυναμική των “χυμών του σώματος που αποδεσμεύει” (π.χ. τα γαλακτοκομικά αποδεσμεύουν ασβέστιο).
  Δεν αρκεί κάποιος να γνωρίζει, ποια είναι η “κακία” τροφή για τον τύπο του (π.χ. για τον Β Τύπο τα γαλακτοκομικά), αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι αυτή η τροφή έχει την δυναμική στον συγκεκριμένο Τύπο ανθρώπου να προκαλέσει πόνο/ασθένεια (π.χ στον Β τύπο να προκαλέσει ασβεστοποίηση των αρθρώσεων), τους λόγους που συμβαίνει αυτό (ο Β τύπος εκρέει ασβέστιο όταν βρίσκεται σε κατάσταση ανισορροπίας, η επιπλέον λήψη ασβεστίου οδηγεί σε ασβεστοποίηση των οστών και όχι μόνο) αλλά και ποιο στοιχείο του οργανισμού του υφίσταται επιβλαβή επίδραση.
 2. Ταυτοποιεί τις κατάλληλες και απαραίτητες τροφές για κάθε τύπο, ώστε να κάνουμε την τροφή μας φάρμακο και φάρμακο την τροφή μας
 3. Επίσης αναλύει τις χημικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα κάθε τύπου κατά την αποδέσμευση των χυμών.
 4. Συμπεραίνει ότι την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας με την μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη (εντερότυποι-χυμοί…).
  Ο Γιώργος Πασχαλίδης παραδίδει την θεραπεία των ασθενειών σε όλο τον πλανήτη σε δύο ταυτόχρονα επίπεδα δράσης:
  Α επίπεδο:
  – Ανακάλυψη των τριών Τύπων ανθρώπου Α, Β, Γ
  – Κατανόηση του κάθε τύπου (αυτογνωσία-ετερογνωσία)
  – Εξάλειψη την ακρότητας του κάθε Τύπου
  – Άνοιγμα αγάπης πορεία ζωής, προς τον άνθρωπο ως μέρους του Όλου (αποδοχή) και προς το Όλον.
  Απαλλάσσοντας έτσι τον άνθρωπο (νού) από την τοξικότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος του (φόβος-σκέψη-ακρότητα -ανισορροπία).
  Β επίπεδο:
  – Ανακάλυψη των ταυτοποιημένων τροφών για κάθε τύπο απαλλάσσοντας τον άνθρωπο (σώμα) από την τοξικότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος (δηλητήρια, “κακές τροφές», κ.λπ.)
  Επιφέροντας έτσι με την ανωτέρω θεραπεία την ισορροπία!

Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί μία συνεργασία πληροφορίας και τέχνης, που δεν γνωρίζει σύνορα και παρέχει στον κάθε άνθρωπο την δυνατότητα να γνωρίσει την “καλή” τροφή γι αυτόν. Να παρασκευάσει μόνος του την σύνθεση των τροφών που τον ωφελούν σύμφωνα με τον τύπο του και να την απολαύσει με αγάπη για τον εαυτό του!

Η Γαία σου παραδίδει γενναιόδωρα την τροφή, ο ερευνητής με αγάπη την πληροφορία καταλληλότητας για κάθε Τύπο, οι σεφ την τέχνη της παρασκευής της, συν-δημιούργησε μαζί τους ΥΓΕΙΑ!

…άδραξε την μέρα σου!