Διατροφή, Υγεία, Αθλητισμός


Ο αθλητής, από τη νηπιακή του ηλικία έχει πλέον το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζει την αθλητική του ταυτότητα και τον αθλητικό κόσμο που τον περιβάλλει, εμπλουτίζοντας την πορεία του στον αθλητικό βίο, με τη Νέα Γνώση που του παραδίδεται σε αυτό το σύγγραμμα, με οδηγό το μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis.

Η αθλητική ταυτότητα προσδιορίζεται:
– από τον Τύπο του αθλητή, δηλαδή το σύνολο των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, της συμπεριφοράς και της νευροβιολογίας, που συνυπάρχουν σε ένα ενιαίο σύνολο και αποτελούν τον εαυτό ως ψυχική και σωματική οντότητα. Οι τύποι είναι τρείς Α, Β, Γ.
– από το άθλημα που ακολουθεί. Ο κάθε τύπος ανθρώπου έχει κλήση προς συγκεκριμένα αθλήματα, στα οποία μπορεί και να αποδώσει τα μέγιστα, σύμφωνα πάντα με τις σωματικές του δυνατότητες. Του παρέχεται πλέον όμως και η δυνατότητα σε όποιο άθλημα ακολουθεί να διαπρέψει, ακολουθώντας οδηγίες ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης και στρατηγικής αφοπλισμού της ακρότητας του χαρακτήρα του.

Ο αθλητικός κόσμος περιλαμβάνει:
– τους γονείς του αθλητή
– την ομάδα συμβουλευτικής άθλησης (προπονητές – φυσιοθεραπευτές – ψυχολόγους κ.λ.π.
– τους συναθλητές σε ατομικά αλλά κυρίως σε ομαδικά αθλήματα

Ο αθλητής γνωρίζοντας την αθλητική του ταυτότητα αλλά και τον αθλητικό κόσμο που τον περιβάλλει δύναται:
– να διαχειριστεί και να ενισχύσει τον εαυτό του, σε συνθήκες πίεσης, διατηρώντας την ψυχική και σωματική του ισορροπία, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τις μέγιστες αποδόσεις
– να γνωρίσει και να διαχειριστεί τον αθλητικό κόσμο που τον περιβάλλει
– να επιλέξει το άθλημα στο οποίο έχει κλίση
– να επιτύχει τη συνεργασία συμβουλευτικής άθλησης που του ταιριάζει
– να ορίσει στους γονείς θέση συνοδοιπόρου και όχι πιλότου
– να λειτουργεί εύρυθμα στα ομαδικά αθλήματα και να ξεδιπλώνει το αθλητικό του ταλέντο, δίνοντας στην ομάδα την ώθηση προς τη νίκη
– να συναγωνίζεται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας στα ατομικά αθλήματα, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ ατομικών αποδόσεων

Οι γονείς και ο αθλητικός κόσμος, γνωρίζοντας την τυπολογία και την αθλητική ταυτότητα του εκάστοτε αθλητή, όποιας ηλικίας (νηπίου, παιδιού, εφήβου, ενήλικα, και των δύο φύλων, ανδρών και γυναικών, σε κάθε μορφή αθλητισμού από αθλοπαιδιές στο σχολείο μέχρι επαγγελματικό επίπεδο αθλητισμού) έχουν τις παρακάτω δυνατότητες:

1. Οι μεν γονείς έχουν την δυνατότητα:
– να συστήσουν άθλημα στο παιδί τους σύμφωνα με τις κλίσεις του
– ή αν το παιδί έχει ήδη επιλέξει το άθλημα, να ανταπεξέλθουν στις σωματικές και ψυχολογικές απαιτήσεις του παιδιού τους, που ως νέος αθλητής θα αντιμετωπίσει και τις καθημερινές προκλήσεις-προσκλήσεις να διαπρέψει στο άθλημα που επέλεξε.
– να γνωρίσουν τον Τύπο τους και τον Τύπο του παιδιού τους, να κατανοήσουν τον εαυτό τους και το παιδί τους, απαλλαγμένοι από πανικό, άγχος και εμμονή, να σταθούν στο πλάι του στηρίζοντας την επιλογή και τον αθλητικό του βίο, προτρέποντάς το θετικά σύμφωνα με τον Τύπο του.

Τα δε μέλη της εκάστοτε ομάδα συμβουλευτικής άθλησης έχουν την δυνατότητα:
– να κατανοήσουν τον ψυχικό κόσμο του αθλητή και να αντιληφθούν τις σωματικές του ικανότητες – δυνατότητες
– να προλάβουν πιθανούς τραυματισμούς
– να προτείνουν αποθεραπεία πιθανών τραυματισμών σύμφωνα με τον Τύπο, την σκελετική και νευροβιολογική κατασκευή που διαφέρει στον κάθε τύπο
– να ενισχύσουν την ψυχολογία του αθλητή
– να πραγματοποιείται η προπόνηση σε συνθήκες που ο κάθε Τύπος δύναται να ανταπεξέλθει

Επιπλέον να παρέχεται στον αθλητή η διατροφή εκείνη που ταιριάζει στον Τύπο του και μπορεί να του εξασφαλίσει υγεία και το επιπλέον βήμα αντοχής, ευελιξίας, γρήγορης αντίληψης, διαχείρισης και προσήλωσης στο στόχο, στον αθλητικό βίο που διάγει, μεγιστοποιώντας αποδόσεις, όρια ηλικίας αθλητών και ψυχοσωματικής ευφορίας.

Σύμφωνα με την ιατρική ανακάλυψη των εντερότυπων, τα τρία γένη εντερικών βακτηριδίων της εντερικής χλωρίδας (Bacgeroids, Prevotella, Ruminococcus) κάθε ανθρώπου, έχουν απόλυτη ταύτιση με τους τρείς Τύπους Α, Β, Γ αντίστοιχα του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis.

Προκύπτει λοιπόν ότι:
– Ο Α Τύπος του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis (εντερότυπος 1 – Bacgeroids) έχει μία μανιώδη τάση για τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες, κυρίως κρέας. Η ανισορροπία πρόερχεται από την επικράτηση του ενός βακτηρίου έναντι των άλλων δύο, το οποίο και προκαλεί την εξάρτηση από τροφές που του διασφαλίζουν την υπεροχή του. Αυτή η ανισορροπία κάνει τον Α Τύπο, σαν αποτέλεσμα χημικών διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα του, να μη μπορεί να διαχειριστεί τον πανικό του.
– Ο Β Τύπος του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis (εντερότυπος 1 – Prevotella) έχει μία μανιώδη τάση κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Η ανισορροπία προέρχεται από την επικράτηση του ενός βακτηρίου έναντι των άλλων δύο, το οποίο και προκαλεί την εξάρτηση από τροφές που του διασφαλίζουν την υπεροχή του. Αυτή η ανισορροπία κάνει τον Β Τύπο, σαν αποτέλεσμα χημικών διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα του, να μην μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του.
– Ο Γ Τύπος του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis (εντερότυπος 1 – Ruminococcus) έχει μία μανιώδη τάση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Η ανισορροπία προέρχεται από την επικράτηση του ενός βακτηρίου έναντι των άλλων δύο, το οποίο και προκαλεί εξάρτηση από τροφές που του διασφαλίζουν την υπεροχή του. Αυτή η ανισορροπία κάνει τον Γ Τύπο, σαν αποτέλεσμα χημικών διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα του, να μη μπορεί να διαχειριστεί το άγχος της επιμονής-εμμονής του στο εκάστοτε πρόβλημα.

Ο Α Τύπος συσσωρεύει λοιπόν σίδηρο στο συκώτι, με πολλαπλές συνέπειες στο σώμα, διαταραχές – ασθένειες. Ο Α τύπος εκδηλώνει τον πανικό, που του προκαλεί η όλη κατάσταση, με νεύρα και εγκατάλειψη του στόχου αν ζοριστεί. Ο αθλητής Α Τύπου χρειάζεται τροφές μαγγανίου, που θα θεραπεύσουν την εντερική του χλωρίδα επιφέροντας την ισορροπία με την ενίσχυση της αντίθετης, από την πλεονάζουσα, ομάδας εντερικών βακτήρίων. Τελικός στόχος: η διαχείριση του πανικού του και να επανέλθει η ψυχοσωματική του αρμονία.

Ο Β Τύπος συσσωρεύει ασβέστιο στο σώμα του (αρθρώσεις κ.λ.π.) με πολλαπλές συνέπειες στο σώμα, διαταραχές-ασθένειες. Ο Β Τύπος εκδηλώνει το άγχος που του προκαλεί η όλη κατάσταση, με αντίδραση και ακινητοποίηση, αδράνεια. Ο αθλητής Β Τύπου χρειάζεται τροφές μαγνησίου που θα θεραπεύσουν την εντερική του χλωρίδα επιφέροντας την ισορροπία με την ενίσχυση της αντίθετης, από την πλεονάζουσα, ομάδας εντερικών βακτηρίων. Τελικός στόχος: η διαχείριση του άγχους του και να επανέλθει η ψυχοσωματική του αρμονία.

Ο Γ Τύπος συσσωρεύει βιταμίνη C στο σώμα του, με πολλαπλές συνέπειες στο σώμα, διαταραχές-ασθένειες. Ο Γ Τύπος εκδηλώνει τον πανικό και το άγχος που του προκαλεί η όλη κατάσταση, με επιμονή-εμμονή-κόλλημα στο πρόβλημα και ακινητοποίηση. Ο αθλητής Γ Τύπου χρειάζεται τροφές χαλκού που θα θεραπεύσουν την εντερική του χλωρίδα επιφέροντας την ισορροπία με την ενίσχυση της αντίθετης από την πλεονάζουσα ομάδας εντερικών βακτηρίων. Τελικός στόχος: να ξεκολλήσει από το πρόβλημα και να επανέλθει η ψυχοσωματική του αρμονία.

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του αθλητή, των γονιών του και του αθλητικού κόσμου Νέας Γνώσης, που στις αποσκευές του φέρνει μετάλλια του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ” με την ελληνική σημαία να ανεμίζει και να πρωτοστατεί στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλητισμού, καταργώντας ρεκόρ και στατιστικές ετών.

Η ανακάλυψη του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, Έλληνα ερευνητή, κατέκτησε το παγκόσμιο στερέωμα των επιστημών και λαμβάνει καθημερινά νέα μετάλλια στα διεθνή συνέδρια που παρουσιάζεται!
Κατακτήστε κι εσείς μια θέση, ανάμεσα σ’ αυτούς που θα ξεχωρίσουν!